Kick-off regionale maatregelen voortijdig schoolverlaten en jongeren in kwetsbare positie

RMC – Professionals

Op 19 april 2017 werd de Kick-off van regionale maatregelen voortijdig schoolverlaten en jongeren in kwetsbare positie georganiseerd in De Buorskip in Beetsterzwaag. Een uniek congres dat aan ruim 100 professionals uit gemeenten (sociale zaken en gebiedsteams) en onderwijs alle kennis en handvatten bood om aan de slag te gaan met de nieuwe maatregelen. De maatregelen  zijn opgesteld voor het reduceren van voortijdig schoolverlaten en het creëren van een vangnet voor jongeren in een kwetsbare positie. De bijzondere middag werd afgesloten door spreker Leo Bormans, ambassadeur van geluk en levenskwaliteit.

Het congres werd plenair geopend door Wethouder Ron van der Leck, wethouder onderwijs van contactgemeente Smallingerland. Met een animatie werden de nieuwe maatregelen kort geïntroduceerd. Daarna gingen de deelnemers uiteen voor diverse workshopsessies.   In de sessies kwam o.a.  verzuim 18+, plustrajecten, kennis maken met de nieuwe overstapcoaches en het digitaal assessment aan bod. De middag werd compleet gemaakt met de inspirerende lezing van Leo Bormans over geluk. Bekijk het congresboekje.

Zelf aan de slag!
Bekijk de animatie waarin de regionale maatregelen worden gepresenteerd en lees de documentatie van de workshops. Laat u inspireren!
Voor meer informatie  kunt u contact op nemen met Dineke Wagenaar.

Introductie regionaal programma voortijdig schoolverlaten en jongeren in kwetsbare positie

Documentatie
Stay in school
Workshop Tot hier en wel verder
Presentatie toetsingscommissie
Aanvraagformulier Financiële Toewijzing Stay in School

Workshop Verzuim 18+
Animatie visie verzuim

Take the next step
Workshop Take the next step
Stap over de streep
Informatie thema Take the next step & gegevens overstapcoaches

Back to school
Workshop Digitaal Assessment
Voorbeeld Ik-Wijzer
Voorbeeld staafdiagram behorend bij Ik-Wijzer